BastuBastu med bad & gym

Bastun är belägen nere vid Källtorpssjön. Entré och betalning sker via vår reception i caféet.
Vi har en bastu för damer och en för herrar. Som bastubadande gäst kan du svalka dig i Källtorpssjön via vår badbrygga. Här badar våra gäster året om! Efter ett dopp i sjön är det populärt att vila ut på vår fina altan, belägen med fin utsikt över sjön och i direkt anslutning till bastubyggnaden.

Man behöver inte boka tid för bastu under våra ordinarie öppettider. Som bastugäst har du även tillträde till vårt gym.
Tillbaks till Aktiviteter
Priser

Vuxna 70 kr

Barn t.o.m 15år 40 kr

Klippkort, 10 besök 600kr

Klippkort Aufguss 990kr

Årskort 3400 kr

Hyra handduk, stor 30 kr

Hyra handduk, liten 20 kr

Köpa lås 50 kr

Hyra lås 20 kr

Duschcreme 25kr

Dam och herr byter omklädningsrum och bastu varje tisdag och torsdag!
Då den ena bastun och omklädningsrummet är större ska naturligtvis både damer och herrar få samsas om den lite lyxigare sidan. Damerna får tillgång till det större omklädningsrummet tisdagar och torsdagar. Vi kommer att informera om detta vid entrén, så se till att gå rätt!
Mixbastu på måndagar, onsdagar och fredagar
På måndagar kl 10-20:30, onsdagar 18-20.30 (vid arombastu) och fredagar kl 18-20.30 tillämpas mixbastu. Kvinnliga besökare är då välkomna in till herrarnas bastu. Mixbastu tillämpas INTE övriga tider.
Stillsamma torsdagar med lugn och ro och levande ljus
På torsdagskvällarna premierar vi det lugna och stillsamma. Med levande ljus i omklädningsrum och dusch och med marschaller på altanen (och när vinden tillåter även på badbryggan) gör vi det extra avkopplande och mysigt. Välkommen till en stund av lugn och ro!
 
Arombastu med aufguss & peeling

På måndagar och onsdagar kl. 18.00-20.00 har vi arombastu med "aufguss", när någon av våra ”saunameisters” är närvarande. Entré vid dessa kvällar från kl 17 kostar 110 kr och 150 kr med Peeling.

Aufguss kommer från tyska bastutraditioner och kan översättas med ”påhällning”. Vid arombastu häller ”saunameistern” på vatten med väldoftande eteriska oljor över de heta stenarna i herrbastun och framkallar underbara luftströmmar genom att vifta/svepa med en handduk.

En sittning tar 5-8 minuter och sker vid hel och halv timme. Vid aromabastu tillämpas mixbastu. Kvinnliga badgäster är då välkomna in till herrbastun.

För att gäster ska ha möjlighet att koppla av och njuta, av dofter och varma vindar, sker sittningen under tystnad.

I dambastun finns saunameister på måndagar och onsdagar, det en av våra manliga saunameisters som går över till damsidan . Aufguss pågår 18.00-20-00, sittningar varje hel- och halv timme.

Saunameisters: Tomas, Lars och Tauno

Arombastu med peeling, oftast första måndagen och onsdagen i varje månad: Herrbastun (mixad) kl. 18.30 och 19.30. Dambastun kl. 19.00 och 20.00.

Mer om peeling

Peeling sker i början av varje månad i samband med arombastu. Entrén dessa kvällar är 150 kr.

Peelingen skrubbar med saltets hjälp huden så att du får en len hud med lyster. Olivoljan berikar huden med vitaminer (A,E och K) och antioxidanter och återfuktar på ett naturligt sätt din hud. Citron tillför blandningen en god doft och vitamin C. En härlig känsla sitter kvar i huden flera dagar och det är en effektiv behandling mot torr hud under höst och vinter.


Datum 2019 för peeling:
Januari: 7e, 9e
Februari: 4e, 6e
Mars: 4e, 6e
April: 1a, 3e
Maj: 6e, 8e
Juni: 10e, 12e
Juli: Uppehåll
Augusti: 5e, 7e
September: 2a, 4e
Oktober: 7e, 9e
November: 4e, 6e
December: 2a, 4e

Regler i bastun
Duscha innan du går in i bastun
Använd sitthandduk
Inga badkläder eller kläder i bastun
När du varit ute, spola av fötterna
Ingen alkoholförtäring
Inga glasflaskor
Vatten får ej kastas på väggarna
När du varit ute, spola av fötterna
Förbjudet att basta med
Badbyxor/baddräkt
Tröjor
Tofflor
Tidningar
Mat, godis, frukt
Glasflaskor får ej tas in i lokalen