RullskidorHyr komplett rullskidutrustning

Gångvägen intill Hellasgården passar mycket bra för rullskidor, och används av många Vasaloppsåkare.

Hos oss kan du hyra komplett utrustning för rullskidor.

I din bokning ingår rullskidor, skor, stavar och hjälm.

Vi har skor (Salomon) i storlekar från 36-46, stavar lagom för dig som är 140 cm eller längre. Våra stavar för dig från 165 cm eller längre har speciella metallspetsar avsedda för rullskidåkning.

Pris:
200 kr för 2 timmar.

400 kr för heldag (återlämnas samma tid följande dag).

NYHET! En kurs för dig som vill lära åka rullskidor, den 11-12 juni 2024.

Kursen hålls av Micke Åström, certifierad skidcoach genom Svenska Skidförbundet.

Så här beskriver han sig själv och kursen:

I huvudsak är jag verksam i Torsby/Värmlandoch då ger jag lektioner vid Torsbys Skidtunneln och sportcenter, Mattila och även Långberget. Min målgrupp är förstagångsåkaren och upp till till den mer erfarne skidåkaren. Min verksamhet sträcker sig året runt och det gör att jag håller mig uppdaterad och utvecklas kontinuerligt.

En perfekt plats för rullskidor

Nu har jag tagit korn på Hellasgården med er fantastiska anläggning som inbjuder till perfekta möjligheter för rullskidåkning. Ett ställe där många Vasaloppsåkare tränat inför sina huvudmål. Eftersom jag kommer dit över två dagar finns det goda möjligheter för grupplektioner i både klassisk åkning och skejt/fristil. Det kommer även finnas tider för privata lektioner, något som innebär att du som åkare kan komma själv eller ta med dig kompisar, familj etc.

Nybörjargrupp för rullskidor

Nybörjargrupp: Vänder sig till dig som vill bli vän med rullskidorna. Jag kommer att lägga stor tonvikt vid balans, bromstekniker, svänga på ett tryggt sätt. Kommer också gå igenom grunderna för diagonal, stakning, stakning - med frånskjut och strategier för utförskörning. Jag lägger stor tonvikt vid säkerhet, trygghet och utrustning.

Fortsättningsgrupp för rullskidor

Fortsättningsgrupp: Om du har åkt skidor tidigare, men känner att du famlar i mörkret då det gäller din teknik är detta gruppen för dig. Jag kommer att gå igenom diagonal, stakning, stakning med frånskjut och utförsåkning på ett mer djuplodande sätt. Funktionella styrkeövningar kommer också att integreras i passet som du kan ha nytta utav då man kör sina pass. Syftet är att du som skidåkare ska få en mer fördjupad inblick om hur du blir din egna tränare samt få en utökad förståelse få en bättre åk-ekonomi. Balans, tyngdöverföring är också delar som jag kommer att jobba med i syfte att bli en generellt bättre skidåkare.

Fristil/skejt för rullskidor

Fristil/Skejt: Balans, tyngdöverföring och tajming är tre grundnycklar som du som åkare kommer att träna om du anmäler dig till denna grupp. Tvåans, treans och fyrans växel kommer att stå i centrum och du kommer samtidigt att få en djupare förståelse vad som skiljer dessa växlar åt. Den röda tråden som kommer att löpa genom denna lektion är att du får nycklar som ska hjälpa dig att få till en bättre åk-ekonomi.

Vid frågor och funderingar får ni gärna höra av er till mig på telefon: 070/898 226 11
eller på mickeastrom31@hotmail.com.

Med bästa hälsningar, Micke Åström - Längdinstruktören

Du hittar min hemsida här.

Tillbaks till Aktiviteter