Aktiviteter på Hellasgården i Stockholm 
Ta del av över

20 aktiviteter

Hellasgården erbjuder ett stort utbud av aktiviteter året runt. Bastu, gym, bangolf, skidor, isvak och mycket mycket mer!
Image

Kommande arrangemang

Arrangera ditt evenemang hos oss

Vi hjälper gärna till!
Kontakta oss

Kolla in det här

Hitta till Hellasgården

Hitta med SL
Vägbeskrivning

Aktiviteter i Stockholm - här går vi igenom vad du kan göra på Hellasgården

Under din vistelse på Hellasgården kan du njuta av Sveriges finaste motionsspår, paddla i kajak eller kanadensare, bada bastu, orientera, simma, vandra eller spela bangolf. Om du är intresserad av sport och spel erbjuds även möjligheter att spela boule, beachvolley, fotbollsgolf, tennis och fiske.

Det finns även en restaurang på området, Storstugan, och ett café, Sjöcaféet, där du kan smaka på läckra bakverk och lättare luncher, inklusive vegetariska alternativ. Med så många aktiviteter att utforska och uppleva, kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och dina intressen på Hellasgården.

Utöva sport och rörelse

På Hellasgården kan du testa en mängd olika sporter och träningsaktiviteter. Du kan bland annat:

  • Löpa längs några av Sveriges finaste motionsspår.

  • Cykla på någon av områdets cykelstigar, mountainbikes finns att hyra.

  • Spela bangolf, tennis eller yoga.

För den som söker lite mer avkoppling och återhämtning, erbjuder Hellasgården både bastu och gym för att varva ned efter en aktiv dag.

Njuta av naturen

Hellasgården utgör en utmärkt utgångspunkt för dagsutflykter och vandringar i det vackra Nackareservatet. Ta med en karta eller följ de utmärkta lederna för att komma nära naturen och utforska områdets unika landskap.

Bada och sola

Under sommarmånaderna kan du besöka Hellasgårdens egen badplats för att simma och njuta av solen. Här kan du koppla av och ladda batterierna inför kommande äventyr.

Fika och äta på Sjöcaféet eller restaurang Storstugan

Efter en aktiv dag kan du avsluta ditt besök på Hellasgården med fika i populära Sjöcaféet med altan som går i terrasser ned mot vattenbrynet och med utsikt över Källtorpssjön. Här serveras mat och dryck som kan avnjutas medan du tittar ut över vattnet och upplever den lugnande atmosfären i området.

I slutändan är Hellasgården en perfekt plats för att uppleva både sport, rekreation och vacker natur. Oavsett om du är en aktiv person eller bara vill koppla av, erbjuder Hellasgården något för alla besökare.

Mer om varje aktivitet

Bastu

Välkommen till bastun på Hellasgården, en plats för avkoppling och rekreation i hjärtat av Nacka, Stockholm. Ta ett bastubad, sätt dig ner, koppla av och njut av många fördelar med denna aktivitet!

Bastun här är öppen för både privat och allmän användning och erbjuder fantastiska möjligheter att slappna av, återhämta sig och umgås med vänner eller familj. Här kan du träna, bada och ta det lugnt efter en aktiv dag i naturen.

Under öppettider kan du besöka bastun tillsammans med andra besökare, men du kan också boka bastun privat för särskilda tillfällen om du vill ha en mer exklusiv upplevelse. Priserna varierar beroende på tid och dag, så kolla på Hellasgårdens webbplats för mer information.

Aktiviteter på Hellasgården sträcker sig långt utöver bastun; från paddling och simning till vandring och spela bangolf. Bekanta dig med alla spännande aktiviteter som väntar på dig - och tveka inte att återvända till bastun för ännu en välförtjänt avkoppling!

Bad

Hellasgården erbjuder en härlig sandstrand, perfekt för att koppla av, njuta av solen och ta ett dopp i det svalkande vattnet under sommarmånaderna. Flertalet badbryggor finns i området nära motionsanläggningen, vilket gör det enkelt för dig att hitta en lugn plats att simma.

Under din vistelse på Hellasgården kan du vara säker på att badvattnet är rent och säkert, eftersom provtagning utförs regelbundet av Nacka kommun. På så sätt får du den bästa möjliga upplevelsen av att bada i naturen.

Förutom att bada, kan du även passa på att utforska de många andra aktiviteter som erbjuds på Hellasgården. Här hittar du bland annat motionsspår, paddling, bastu, orientering, vandringsleder och bangolf. Allt för en rolig och aktiv dag utomhus!

Så nästa gång du besöker Hellasgården, glöm inte att ta med dig badkläder och upplev själv det friska och uppfriskande vattnet på denna natursköna plats.

Kajak

På Hellasgården kan du njuta av en härlig paddlingstur i kajak genom närliggande Källtorpssjön eller i angränsande sjöar i Stockholm. Paddla i lugn takt samtidigt som du tar in naturen runt omkring dig. Denna upplevelse passar både för nybörjare och erfarna kajakpaddlare.

För att hyra kajak hos Hellasgården krävs enbart onlinebokningar. I din bokning ingår även en flytväst för din säkerhet. Uthyrningen av kajaker hittar du cirka 50 meter från Hellasgårdens reception, i viken intill utegymmet.

Utöver kajakpaddling erbjuder Hellasgården även andra vattenaktiviteter som SUP och kanadensare. Så ta chansen att utforska Stockholms vackra natur från vattnet på ditt nästa besök hos Hellasgården.

Fotbollsgolf

Fotbollsgolf är en rolig och utmanande aktivitet för hela familjen eller laget. Här får du chansen att kombinera din fotbollsskicklighet med golfens taktik och precision. Fotbollsgolf på Hellasgården spelas på en bana där du sparkar en fotboll mot hålet, precis som i vanlig golf, men utan klubbor.

Hellasgården erbjuder en spännande och varierande bana där varje hål har sin unika utmaning. Små kullar, bunkrar och vattendrag gör spelet ännu mer intressant och kräver både teknik och kreativitet för att nå framgång.

På Hellasgården är fotbollsgolf en utmärkt aktivitet för såväl vana fotbollsgolfare som nybörjare, oavsett ålder. Det är en perfekt aktivitet för att samla vänner, familj eller kollegor för en dag fylld med skratt och gemenskap.

Njut av den vackra omgivningen medan du utmanar varandra i fotbollsgolf, och upplev lyckan när du lyckas med ett omtalat "hole in one". Förbered dig på många minnesvärda stunder och skapa varaktiga minnen på Hellasgården.

Mountainbike

Att cykla mountainbike på Hellasgården ger dig möjlighet att utforska naturen på ett spännande och utmanande sätt. Här finns många stigar och motionsspår att välja mellan för både nybörjare och erfarna cyklister.

Du kan hyra en mountainbike på plats för att uppleva det bästa av stigarna i området. Priserna för uthyrning är 350 kr för 2 timmar, 540 kr för 4 timmar och 750 kr för en heldag. Vill du ha en unik upplevelse med vänner eller kollegor, kan du också boka en guidad tur med en kunnig guide för ett pristillägg på 200 kr per person.

Om du vill förbättra dina färdigheter på mountainbike, kan du kontakta oss för guidade turer.

Så tveka inte att ge dig ut på spännande äventyr på två hjul i Hellasgården. Här kan du njuta av naturen, förbättra dina färdigheter och ha roligt samtidigt som du håller dig i form.

Orientering

Orientering är en spännande aktivitet som ger dig chansen att upptäcka naturen och testa dina kartläsningsfärdigheter. På Hellasgården erbjuds orienteringsträningar och evenemang för alla åldrar och nivåer, oavsett om du är nybörjare eller erfaren orienterare.

Varje tisdag kl 18 ordnar Hellas orientering träningar vid Hellasgårdens bastu- och motionsanläggning. För mer information kan du mejla [email protected].

Nybörjare är välkomna att delta i Hellas årliga nybörjarkurs för orientering, som vanligtvis hålls på våren, i april och maj. Kursen leds av erfarna instruktörer från Hellas orientering och är utformad för att lära dig grunderna och bygga ditt självförtroende i sporten.

Vandring

Vandring på Hellasgården är en fantastisk aktivitet för att komma nära naturen och uppleva Nackareservatets skönhet. Här erbjuds ett antal vandringsslingor med varierande längder och svårighetsgrader, vilket gör det möjligt för alla att hitta något som passar deras ambition och kondition.

Följ de välmarkerade lederna och upptäck den mångsidiga terrängen, från lugna skogspartier till spännande klippor och insjöar. Ladda ned spåren till din mobil och få en god översikt över rutterna med hjälp av digitala kartor. På Hellasgården finns det något för alla, oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare.

Efter en behaglig vandringstur kan du också besöka Hellasgårdens bastu- och motionsanläggning med Sjöcaféet för en avkopplande stund. Unna dig en fika eller ett mål mat - du har förtjänat det efter din vandring i den vackra naturen!

SUP

SUP, eller Stand Up Paddleboarding, är en populär vattenaktivitet som du kan njuta av på Hellasgården. SUP ger dig möjlighet att utforska sjöar och vattendrag på ett avslappnat och roligt sätt.

För att hyra SUP på Hellasgårdens SUPuthyrning måste du uppfylla följande krav:

  • Du ska vara minst 18 år, eller i målsmans sällskap.

  • Du måste vara simkunnig.

  • Du måste bära flytväst.

  • Du ska anmäla och ersätta Hellasgårdens SUPuthyrning vid uppkomna skador eller förlorad utrustning.

Den vackra naturen och det rena vattnet i den högt belägna Källtorpssjön ger dig en unik upplevelse när du paddlar SUP. Om du är nyfiken på att testa denna aktivitet är det bara att boka en tid och ge dig ut på vattnet.

Utöver SUP erbjuder Hellasgården en rad andra vattenaktiviteter som paddling med kajak eller kanadensare samt landbaserade aktiviteter såsom löpning, cykling och bangolf. Det finns något för alla smaker och intressen på Hellasgården.

Beachvolleyboll

Välkommen till beachvolleyboll på Hellasgården! Detta är en rolig och energigivande aktivitet för dig och dina vänner. Beachvolleyboll är perfekt för både nybörjare och erfarna spelare, så ta chansen att ha en underbar tid tillsammans på vår fina anläggning.

Vår beachvolleybollplan är fri att använda men vi rekommenderar att du bokar speltid i förväg för att säkra att planen är din när du vill ha den. På så sätt får du och dina vänner en ostörd spelupplevelse under den period ni har planerat att träffas och spela.

Tänk på att beachvolleyboll är en utmärkt träningsform som kombinerar kondition, styrka och smidighet. Det är en utomhusaktivitet som passar bra under de varmare månaderna och ger möjlighet att njuta av det fina vädret samtidigt som ni spelar.

Så nästa gång du besöker Hellasgården, glöm inte möjligheten att utmana dina vänner på en match i beachvolleyboll! Vi ser fram emot att se er här när ni tar del av denna härliga aktivitet.

Brännboll

Brännboll är en klassisk och omtyckt aktivitet som passar både gammal som ung. På Hellasgården kan du njuta av en härlig stund tillsammans med vänner eller familj, och samtidigt få chansen att skapa nya minnen samtidigt som ni spelar detta populära bollspel.

Att spela brännboll är enkelt och roligt. Du behöver inte vara en idrottsstjärna eller ha någon tidigare erfarenhet av att spela brännboll för att delta. Spelet går ut på att slå bollen och sedan springa runt fyra baser innan bollen når tillbaka. Det är en utmärkt chans att få röra på sig och njuta av den vackra omgivningen som Hellasgården erbjuder.

Allt du behöver är en brännboll och ett slagträ, vilket du kan hyra av oss på Hellasgården. Hellasgården har gott om utrymme för spontana brännbollsmatcher. Utmana dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar och se vem som kan slå bollen längst och springa snabbast. Oavsett om du vinner eller förlorar är brännboll på Hellasgården ett utmärkt sätt att ha kul och samtidigt bygga relationer.

Så ta med dig några vänner och besök Hellasgården för en avkopplande dag med denna underhållande och sociala aktivitet. Du kommer inte ångra dig!

Fiske

Hellasgården är en plats där du kan njuta av många olika aktiviteter, och fiske är en av dem. Källtorpssjön vid Hellasgården är populärt för sportfiske, så packa din fiskeutrustning och förbered dig för en härlig dag utomhus.

Du har möjlighet att fånga flera fiskarter i sjön, bland annat gädda, öring, regnbåge och abborre. Du kommer att upptäcka nya utmaningar och få en chans att förbättra dina färdigheter som sportfiskare. Tänk på att följa de regler och riktlinjer som finns för fiske vid Källtorpssjön. Du måste ha fiskekort, vilket du kan skaffa online via Sportfiskarna.

Hellasgården erbjuder ett brett utbud av aktiviteter förutom fiske, så när du vill ta en paus och pröva något annat finns många alternativ tillgängliga. Du kan utforska motionsspår, paddla, simma, bada bastu, orientera, vandra och spela bangolf, för att nämna några.

Så nästa gång du besöker Hellasgården, tveka inte att ta med dig spön och beten för att njuta av en avkopplande och spännande dag med fiske.

Skidor

Välkommen till skidåkning på Hellasgården! Här kan du njuta av längdskidåkning i vackra naturmiljöer nära Stockholm. Spår i varierande längd och svårighetsgrad erbjuds så att alla, oavsett erfarenhet, kan hitta något som passar just dig.

Dessutom kan du hyra längdskidor på Hellasgården för att prova på sporten eller om du saknar egen utrustning. Bokningar görs enkelt online och skiduthyrningen erbjuder vallningsfria skidor för en härlig upplevelse i spåret.

Förutom skidspår hittar du även ett brett utbud av andra aktiviteter på Hellasgården, såsom bastu med kallbad, gym, skridskor och mycket mer. Passa gärna på att utforska och njuta av allt vad Hellasgården har att erbjuda innan eller efter en skiddag!

Så ta chansen och upplev en spännande och hälsosam dag i den friska luften. Hellasgården väntar på dig och dina vänner för att erbjuda en oförglömlig upplevelse i naturen!

Skridskor

Att åka skridskor på Källtorpssjön vid Hellasgården är en härlig och rolig aktivitet för både stora och små. Här kan du njuta av naturen och den friska luften medan du glider fram på isen. På vintern finns det möjlighet att hyra skridskor och åka på Källtorpssjön, men kom ihåg att bokningar görs online och en giltig ID-handling behövs när du hämtar utrustningen.

Förutom att hyra skridskor kan du även ta del av flera olika spår för löpning, vandring, trail och swimrun. Hellasgården erbjuder över 20 aktiviteter året runt, som bastu, gym, bangolf, orientering, paddling och besök i Sjöcaféet där du kan njuta av bakverk, våfflor, wraps och soppor på ekologiska råvaror.

Åka skridskor på Hellasgården är en perfekt aktivitet för att umgås med vänner och familj, hålla igång kroppen och samtidigt ha riktigt kul. Så packa väskan, ta med dig ditt bästa sällskap och ge dig ut på isen för en oförglömlig upplevelse!

Tennis

Tennis är en fantastisk aktivitet som du kan njuta av på Hellasgården. Här finns fyra nya fina tennisbanor på grus, vilket ger dig chansen att spela utomhus i en vacker miljö. Anläggningen är öppen från maj till september, vilket innebär att du har gott om tid att träna din teknik och ha roligt på banan.

För att boka en bana är det smidigt att använda bokningssystemet online, som du hittar på Hellas tennisklubbs hemsida. Passa på att boka en bana och spela med vänner, familj eller kanske anmäla dig till en kurs där du kan träna din teknik samt lära känna nya tenniskompisar.

Hellasgården erbjuder även många andra spännande aktiviteter som du kan utforska när du inte spelar tennis. Oavsett om det är sommar eller vinter, kommer du säkerligen att upptäcka något som passar just dig och din livsstil.

Yoga

Yoga är en populär aktivitet på Hellasgården som passar för både nybörjare och erfarna utövare. Många besökare från Nacka, Stockholm och andra närliggande kommuner kommer hit för att delta i de olika yogaklasserna som erbjuds.

På Hellasgården kan du njuta av yoga i en lugn och naturskön miljö. Yoga hjälper dig att förbättra din balans, styrka, flexibilitet och att slappna av, vilket gör det till en perfekt aktivitet för att koppla av från vardagens stress och känna dig piggare både fysiskt och mentalt.

Yogaklasserna varierar i stil, så det finns något för alla, oavsett om du föredrar mer fysiskt krävande yogaformer som ashtanga eller lugnare varianter som yinyoga.

Vare sig du redan är en erfaren yogi eller vill prova på yoga för första gången, är Hellasgården en fantastisk plats att upptäcka denna uråldriga konst.

Minigolf/bangolf

Minigolf på Hellasgården är en underbar aktivitet för både stora och små. Här kan du njuta av naturen samtidigt som du utmanar dig själv och dina vänner på vår bangolfbana med klassisk design och konstgräsunderlag. Banan erbjuder lagom stora utmaningar, med både utplacerade och fasta hinder.

Spela minigolf är ett utmärkt sätt att umgås och koppla av i natursköna Nacka. Du behöver inte vara proffs för att ha kul, och det finns alltid plats för förbättring i spelet. Perfekt för familjer, vänner och kollegor som vill ha en trevlig dag tillsammans.

På Hellasgården hittar du även flera andra aktiviteter att kombinera med minigolfen, såsom badminton, beachvolley och kajakpaddling. Så varför inte göra en heldag av det och njuta av allt som Hellasgården har att erbjuda? På detta sätt kan du få en trevlig och minnesvärd upplevelse.

Utomhusgym

Välkommen till utomhusgymmet vid Hellasgården, en plats där du kan träna både kropp och själ i natursköna omgivningar. Du får möjlighet att utmana dig själv med en mängd övningar och redskap, samtidigt som du njuter av den friska luften och den vackra utsikten över Källtorpssjön.

Gymmet erbjuder en variation av redskap för olika typer av styrketräning, som marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj och upphopp. För att förbättra din balans och smidighet finns det även räckhäv i olika nivåer samt stretchyta.

Upplev träning i en inspirerande miljö, där du får chansen att både stärka dina muskler och koppla av i naturen. Hellasgården är dessutom lättillgängligt från Nacka och Stockholm, så kom och prova på detta härliga utegym närhelst du känner för en dos av frisk luft och motion!

Trail & terränglöpning

Välkommen till trail- och terränglöpning i den natursköna omgivningen runt Hellasgården! Här erbjuds flera motionsslingor för dig som vill upptäcka skogen, hoppa över stock och sten, och njuta av frisk luft. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare, finns det utmaningar för alla.

Hellasgården ligger mitt i det vackra Nackareservatet, vilket ger dig chansen att uppleva skogens tystnad och ro när du löptränar. Här kan du välja mellan olika spår som varierar i längd och svårighetsgrad. Passa på att träna upp din kondition, uthållighet och smidighet i den fantastiska naturen.

För att göra det enkelt att hitta rätt spår har Hellasgården utmärkta kartor och information om varje slinga på deras hemsida. Ladda ner kartor till din mobil och följ med på löpäventyr! Ta med dig vänner, familj eller kollegor och koppla av med fika eller lunch på Hellasgården efter träningen.

Swimrun

Swimrun är en spännande och utmanande sport där du får möjligheten att kombinera simning och löpning i vacker natur. På Hellasgården finns swimrunbanor som är lättillgängliga och passar både nybörjare och erfarna utövare.

Swimrunbanorna vid Hellasgården ligger nära Stockholms city och erbjuder dig en utmärkt träningsterräng för sporten. Här kan du träna din kondition, smidighet och styrka i en fantastisk miljö omgiven av skog och vatten.

På Hellasgården arrangeras även tävlingar i Swimrun. Vi håller dig informerad här på hemsidan.

Så ta chansen att prova på denna spännande sport på Hellasgården när du vill ha en aktiv och rolig upplevelse i grönskande natur!