Orientering


Orienteringsbanor för elit och motionärer varje vecka!
Skogarna vid Hellasgården är mycket väl lämpade för orientering, både för nybörjaren och som träning för den som redan kan.

Läs mer om Veckans bana längre ned på sidan!
Börja träna med Hellas orientering
Nybörjarursen fokuserar på ungdomar som vill lära sig mer om orientering och som tror att orientering kan vara en idrott som de vill fortsätta med.
Vi uppmuntrar föräldrar att själva delta på kursen, och självklart är även andra vuxna välkomna. Kursen våren 2019 startar i april och det går bra att anmäla sig redan nu (För ungdomar som anmäler sig är det viktigt att försöka vara med redan från första tillfället - detta för att inte övriga i gruppen/grupperna ska bromsas upp.)

De som vill fortsätta att orientera efter kursen är välkomna att träna och tävla under ledning av vår tränare och ledare Leonas Mockunas.

Mer om våra kurser:
Plats: Hellasgården
Kursen vänder sig till både ungdomar och vuxna som vill prova på idrotten orientering. Minimiålder är sju år.
Pris: 300 kr för ungdomar till och med 20 år, övriga 600 kr. Medföljande förälder, 300 kr. Fem kurstillfällen för vuxna, sju för ungdomar.

I kursavgiften ingår medlemskap i Hellas orientering vilket ger dig fritt deltagande i föreningens alla aktiviteter under resten av året, samt subventionerade starter i nationella orienteringstävlingar. För ungdomar blir allt tävlande på nationella tävlingar helt subventionerat. Anmälningsformulär på Hellas orientering's hemsida
Träningar vid Hellasgården på tisdagar och öppna träningar vid klubbstugan i Lissma på lördagar
Hellas orientering har träningar varje tisdag, oftast vid Hellasgårdens bastu- och motionsanläggning kl 18. För mer information, mejla info@hellasorientering.se.

Vi har även aktiviteter vid vår fina klubbstuga i Lissma. Om möjligt en ännu bättre utgångspunkt för orientering. Under vinter och försäsong träffas vi där varje lördag kl 10. Bra tillfällen att prova på orientering. Kanske är du multisportare eller konditionsindrottare som vill prova på orientering. Här kan du ta chansen att hänga på duktiga orienterare och se och lära "out there"!

Vi har i dagsläget en härlig grupp med intresserade ungdomar och föräldrar samt andra vuxna!
Vi säljer kartor, Naturpasset och Friska Nacka
Naturpasset:100 kr/paket
Friska Nacka: 100 kr/paket
Karta Nackareservatet-Erstavik (skala 1:15000):120 kr
Karta Kärrtorp-Nacka (skala 1:10000): 100 kr
Vi ordnar orienteringsdag för skolor och andra. Läs mer här
Veckans orienteringsbana vid Hellasgården
  • Ny bana varannan vecka, vanligtvis byter vi bana på tisdagar, jämna veckor. Kartor med banutskrifter finns att köpa för 50 kr i kafét/receptionen till bastu- och motionsanläggningen. Att rita av banorna kostar ingenting. Tag med egen karta eller köp en karta hos oss, pris 100 kr.
  • Kontrollpunkterna är markerade med mindre kontrollskärmar (och ibland under vinterhalvåret när så meddelas reflexer). Vid enstaka tillfällen kommer Sportident (digital tidtagning) användas. Information om detta på nyhetsplats på vår hemsida samt på Facebook.
  • Banorna byts ut av och planeras av ledare i Hellas orientering eller andra klubbar.
Tillbaks till Aktiviteter
Veckans bana

10 december - 26 december (finns i Livelox)
Svart:

5,2 km, medeldistanskaraktär i två slingor i området mellan Hammarbybacken och Ältavägen. 700 meter till start och mål.

Gul/orange: 2,9 km. Testa gärna att gå rakt på! 700 meter till start och mål.

26 november - 10 december (finns i Livelox)
Svart:

5,1 km. Väster om Söderbysjön. Medeldistanskaraktär, lämplig att försöka gå rakt på och finslipa kompasstekniken. 
Kontroller markerade med rödvit snitsel och reflex.

Start och mål 1,5 km från Hellasgården.

Gul/orange: 3,1 km. I närheten av mindre stigar i området väster om Söderbysjön. Kontroller markerade med snitsel och reflex.


Pannlampor som vi rekommenderar!

"Mira" med batteri i nacken 
Lämpligt för motionärer av alla slag: löpning, skidåkning, orientering, långa sena höstpromenader. Pris 1500 kr
Läs mer här 

Image
"Mila-Inton" med 8,8 Ah batteri 
Rekommenderas för MTB. Pris 1900 kr.
Image

"Vega", värstingen, med hittills unik "komma hem"-funktion.

Ljussken som efterliknar solens strålar, utvecklat i samarbete med bland andra Volvo. Används bland annat av världsmästaren i orientering, Gustav Bergman, och av hela IFK Lidingös 10mila-lag. Pris 4300 kr.
Läs mer här

Image
Batterisele Mila
Varmformat i mjukplast med tygförstärkt utsida. En storlek som passar alla med justerbara band. Stabil, flexibel, skön. Genomtänkt design även för damer. Pris 450 kr.
Image