Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

lostwater-2018-440

Grodmän med karta, på land och i vatten…

(20180627) Snart är det dags igen för Lostwater swimrun-orientering. Tävlingen som innebär orientering i vatten och på land, går vid Hellasgården 14 juli. Läs mer, se en inspirerande film, och anmäl dig på arrangörens hemsida.

 

hellas-sommar-2018

Morgonstund måndag morgon 25 juni. I väntan på dig. 

20-tal utomhusaktivteter för alla - hela sommaren!

(20180625) Här kan du bland mycket annat spela brännbollkubb, ta del av några av Sveriges finaste motionsspår, paddasimmabada bastuorienteravandra, spela fotbollsgolf, spela bangolf och förstås njuta av vår hemmagjorda nice-cream på enbart frukt och spännande och nyttiga raw-bakelser och friskande smoothies i raw-caféet. Vi finns här för dig - hela sommaren. Se gärna vår inspirationsfilm här. Välkommen!

 

kanot-blommor-ka-440

Raw fika och glass på enbart frukt - perfekt efter joggingrundan, kajakturen eller golfspelandet!

(20180621) Vi önskar dig en riktigt god midsommar och passar på att påminna om aktiviteter som passar för säsongen, som löpning, paddling, simning, bastubad, orientering, vandring, fotbollsgolf, bangolf och förstås fika. Bland annat kan du testa vår egen glass på enbart frys frukt, rawbakelser och rawbollar med mera. Allt utan tillsatser, och nästan allt från ekologiska odlingar. Välkommen! 

 

bangolf-blommor-440

Bangolf, paddling, löpning och - förstås - bastu och bad...

(20180601) Aktiviteter som vi rekommenderar för tillfället är bland annat fotbollsgolfbangolf, paddling, löpning, yogaorientering och bastubad. Välkommen! 

 

rullskidor-440

 Lär dig åka rullskidor

(20180610) Vasaloppet nästa. Med hjälp av instruktören Axel Mattsson kan du nu förbättra tekniken på rullskidor. Läs mer och anmäl dig här!

 

Ta med dig företaget till oss!

(20180425) Se våra förslag på konferenspaket med olika aktiviteter!

 

 

hellasgarden motion hel

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverige

Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

 

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

En sommarfilm om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, certifierad vindkraft, bergvärme och ekologiskt kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!