Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

Förbered dig successivt inför vinterbadar-säsongen 

(20181116) Temperaturen i Källtorpssjön är nu nere kring 5 grader. Vänj dig vid sjunkande temperaturer så att du kan njuta av annalkande vaksäsong. 

 

Gymmet och yogarummet öppnade igen efter renovering 

(20181031) Nu är vi klara med de viktigaste delarna av vår uppdatering av gymmet och yogarummet med ny färg på väggarna, nya golv och renoverade/servade redskap. Under kommande veckor kommer några av redskapen att  bytas ut. Välkommen!

 

hellashost2018skog440

När man försöker fånga det vackra med kameran är det lätt att missa det...

(20181019) Varmt välkommen ut i naturen och nackareservatet i helgen! Bastun är som vanligt igång, öppet 10-18 både lördag och söndag, och grillen mellan kl 12-15. Här ute kan du hämta andan, få upp flåset (motionsrundor, vandring, utegym, paddling) och ägna kvalitetstid med nära och kära (bangolf). Eller i avskildhet. Hinner du inte hit på fritiden vet du väl att du kan ta med företaget till oss i veckorna? Och att vi har hemlagad sopplunch i caféet på måndagar! 

 

 hostbild-hellas-elin-440

Fantasiska höstdagar... Foto: Elin Rosenblad

Dela dina höstupplevelser med oss

(20181012) Fantastiska höstdagar står för dörren. Dela med dig av din höstupplevelse genom att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. oss din höstbild, eller dela den på Facebook eller Instagram!

hellas-lopning-skog-440

20-tal utomhusaktivteter för oktober

(20181003) Här kan du bland mycket annat ta del av några av Sveriges finaste motionsspårpaddlasimmabada bastuorienteravandra och spela bangolf. Vi finns här för dig. Se gärna vår inspirationsfilm här. Välkommen!

 

Ta med dig kollegorna till Hellasgården!

(20181002) Lugnet efter helgen... Hellasgården inbjuder på många sätt till den bästa upplevelsen i veckorna. Gör som Elgiganten, H&M med flera - förlägg mötet hos oss, gärna i kombination av någon aktivitet, som bastu, orientering, yoga, mindfulness eller en promenad- eller löptur i reservatet. Läs mer om våra företagspaket här!

 

hellasloppet-206-440

Anmäl dig till Hellasloppet 13 oktober

(20180913) Missa inte klassiska Hellasloppet. Anmäl dig här!

 

bangolf-med-rekord-440

Rekord är till för att slås...

(20180817) Idag satte "Mattias" säsongsrekord på bangolfen med 38 slag. Här ser du hans serie. Utmana honom i helgen!

rullskidor-tjej-440

Lär dig åka rullskidor - kurser för nybörjare

(20180816) Kurser för nybörjare. Start 4 respektive 6 september. Läs mer och anmäl dig här! 

 

 

 

 

konferens-trana-springa

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverige

Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

Ta med dig företaget till oss!

Se våra förslag på konferenspaket med olika aktiviteter!

 

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

En sommarfilm om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, certifierad vindkraft, bergvärme och ekologiskt kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!