Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

swimrun-440

Premiär för swimrun-orientering

(20170922) Tänk dig en kombination av swimrun och klassisk orienteringslöpning. Där har du ”swimrun orienteering”. När starten går så får du lagets kartor och jakten på kontrollerna i vatten och på land börjar. Ordinarie anmälningstid har gått ut, men ett par lag har fortfarande chans att anmäla sig. Läs mer på arrangörens hemsida! Kom och titta, njut av naturen, testa veckans orienteringsbanaspela golf, paddla, fotbollsgolf, basta och bada!

 

irina-amazing-2017-440

Anmäl dig till Hellasloppet 7 oktober.

(20170922) Irina Nyberg (bilden) segrade i damklassen i ännu ett lyckat Amazing Trail nyligen. Kommande lopp vid Hellasgården är h klassiska Hellasloppet 7 oktober. Anmäl dig nu om du inte redan gjort det!

 

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverigel

(20170616) Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

bangolf-invigd-440

"Nya" bangolfen invigd och kommentarerna hittills mycket positiva

(20170622) Minigolfen är ett av de populäraste och mest sociala sällskapsspelen vid Hellasgården, under gårdagens premiärspel fick vi ta emot många fina kommentarer, vilket vi tackar för! Hinner du inte hit med kompisen, familjen eller förening under sommaren så kom hit efter sommaren med dina kollegor. Se våra företagspaket där vi varvar aktiviteter med traditionella möten! Här kan du se ett klipp från bangolfen.

 

 

fotbollsgolf-glad-kille-ka-440

Den ena forskningsrapporten efter den andra visar samma sak - vi måste alla röra på oss för att må bra!

(20170512) Med aktiviteter som fotbollsgolf, promenad runt sjön, bastu och kallbad, brännboll, orientering eller varför inte fiske fortsätter vi att locka ut familjer, skolor och företag till naturen - du är välkommen!

 

hellas-paddla-440

Upplev Hellasgården från sjösidan...

(20170427) Aktivitet för säsong. Just nu kan vi bland mycket annat annat rekommendera en tur med någon av våra nya kanadensare

 

rapport-torsdag-23-feb-17-440

Förvandla ditt fett med kallbad...

(20170228) Kyla kan förvandla onyttigt fett till nyttigt fett. Vi välkomnar dig till isvaken med stöd av nya forskarrön. (Rapports inslag från Hellasgården dock inte längre tillgängligt.)

 

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

Se filmen om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, vindkraft, bergvärme och Änglamarks kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

 

Ta med kollegorna och se våra företagserbjudanden

Det har blivit populärt att varva sammanträden med aktiviteter för kropp och själ. Se våra förslag på företagspaket, med aktiviteter som löpning, bastu med bad, promenad, fiske, paddling eller en enkel minigolf. Läs mer här

 

 

konferens-yoga

Kreativa företagsmötet.

Gör som Google och Apple och andra kreativa företag – inled det avgörande mötet med yoga eller meditation. Yogapass eller meditation/mindfulness under professionell ledning. Därefter bastu och bad i Källtorpssjön. Möteslokal hela dagen. Lunch i restaurang Storstugan. Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår också.

Ta gärna en titt på våra övriga företagserbjudanden. Välkommen!

 

 

 

 

chiapudding-440

Testa vår hemgjorda raw chiapudding

Löparföda från Mexico...

  • Chiafröt kommer från nuvarande Mexiko där det mycket länge varit ett populärt baslivsmedel.
  • Fröet fick ett rejält uppsving då det blev hyllat som den perfekta löparfödan i boken Born to run, där författaren kopplar samman fröets egenskaper med ursprungsbefolkningens unika förmåga till långdistanslöpning.
  • Chiafrön är särskilt omtyckt för sitt rika innehåll av protein, omega 3, fibrer och kalcium.
  • Då chiafrön har en unik kapacitet att binda vatten hjälper det kroppen att reglera vattenbalansen och att frisätta naturliga, oraffinerade kolhydrater långsamt in i blodomloppet. Dessutom blir det en utmärkt bas till enkla och nyttiga puddingar!

Läs mer om Sjöcaféet och våra öppettider!

 

 

blabarsmoothie-440-cut

 

Prova våra ”hemgjorda” ekologiska smoothies!

Vi gör smoothies på lördagar och söndagar. Alla ingredienser i våra smoothies är ekologiska, fria från gluten och animaliska produkter. Hälsosamt och gott. Läs mer här!

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Upplevelser, retreat, workshops med mera!

Här kan du njuta av tystnaden under ledning av professionell yoga- eller meditationslärare, eller följa med en elitorienterare på hans eller hennes färd genom obanad terräng.

Vi fortsätter att utveckla våra upplevelsebaserade aktiviteter och här har du ett smakprov av vad som erbjuds under året.

 

orienterare-vatten-jl-300

Slå följe med elitorienterare på löppass mitt i naturreservatet

Tycker du om att löpträna i skog? Eller kanske känner du någon som skulle vilja göra det?

Vi erbjuder möjligheten att, individuellt eller i grupp, följa med en elitorienterare på ett tufft pass i obanad terräng, någonstans i Nackareservatet.

Du/ni föreslår själv dag och tidpunk för aktiviteten, samt hur långt och länge ni vill springa. Från 1 timme och upp till 3 timmar rekommenderas.

I aktiviteten ingår guide, karta samt fullt tillträde till vår bastu- och motionsanläggning.

Därtill har vi ett utegym som kan lämpar sig för styrka- och smidighetsträning efter passet.

Pris: 395 kr/person

Anmälan: Ring 070-787 58 53 eller skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!

 

 

Fotograf till samtliga bilder på denna webbplats: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.