Välkommen till friluftsgården Hellasgården - själva porten till naturreservatet!

hellas-mars-skridskor-440

Fin vinterhelg väntar med skidor och skridskor

(20180316) Se filmen här!

 

Alla skidspår öppna!

(20180316) Skiduthyrningen öppen. Läs mer om spårstatus här!

 

Skridskouthyrningen öppen

(20180316) Isbanan mycket fin på den östra delen. Läs mer här!

 

skidor-axel-mattsson-440

Ta chansen att utveckla din skidåkning!

(20180306) Passa på medan vi har spår! I veckan erbjuder vi er att utveckla er skidåkning med hjälp av en skidinstruktör. Oavsett vilken nivå ni befinner er på så kommer ni utvecklas till en bättre skidåkare.
Boka tid här eller skicka ett sms till instruktören Axel Mattsson, 070 346 10 82. Bokar du instruktör vardagar och vardagskvällar kan du hyra längdutrustning hos oss. Meddela i så fall instruktören vid tidsbokning.

 

 

 

veckans-bana-20180205-440

Anmälan till vårens orienteringskurs öppnad

(20180205) Veckans orienteringsbana går i terrängen öster om masterna. Hellas orientering har öppnat anmälan till vårens nybörjarkurs. Kursen öppen för alla, men stort fokus på ungdomar. Läs mer här!

 

hellasgarden-ishjaltar-440

Passa på att bada bastu och ta ett dopp i vaken. Skärmdump från DN.se.

Se gärna den här fina filmen på Dagens Nyheter med våra isvakshjältar. 

 

Motionsspåren vid Hellasgården utsedda till några av de bästa i Sverige

Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se, eller gå direkt till undersökningen.

 

 

 

Filmen-om-Hellasgarden-440

Längtar du tillbaka till sommaren... Se filmen om Hellasgården!

Se filmen här!

 

Källsortering, certifierad vindkraft, bergvärme och ekologiskt kaffe!

Att vårda naturen är en självklarhet för oss som arbetar på Hellasgården. På motionsanläggningen, STF-boendet och konferensverksamheten med Sjöcaféet och gymmet har vi under 2016 övergått till källsortering, sedan tidigare har vi ett elavtal med certifierad vindkraft, och vattnet värms upp med bergvärme. Därtill strävar vi efter ett ekologiskt sortiment, som exempelvis det goda kaffet. Vårt mål är att så snart som möjligt klimatkompensera verksamheten fullt ut.

 

En mötesplats för företag, föreningar och familjer

Hellasgården är en populär och naturskön mötesplats för företag, föreningar och familjer.

Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: Hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av.

Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat. Här kan du även övernatta, vår stugverksamhet är numera en del av Svenska Turistföreningens utbud av vandrarhem.grill-hellas-440

Grillen igång varje lördag och söndag mellan 12 och 15

För tillfället kan vi rekommendera alla härliga sommaraktiviteter som sköna promenader, bastu och bad, fotbollsgolf, bangolf, paddling, gym, löpning, kafé- och restaurangbesök och orientering med veckans bana.

Handla korv och hamburgare i vårt kafé nere vid sjön eller grilla det du själv har med dig, dock mot en avgift på 40 kr/sällskap!

 

TV4-bastubad-440

Bastubad minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Se TV4:s inslag från Hellasgården. (Du bör dock inte hoppa i vattnet som TV:s reporter, bättre att gå i vattnet via badstegen, så att kroppen får chans att anpassa sig!)

 

Ge bort ett presentkort på valfri aktivitet!

Hellasgarden-present-400

Läs mer här!