corona

Hellasgården följer utvecklingen av coronaviruset

Just nu behöver vi ta extra hänsyn till varandra. Stanna därför hemma om du har förkylningssymptom. Verksamheterna på Hellasgården håller öppet, med vissa begränsningar.

Hellasgården följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen löpande rörande coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Vi uppmanar dig att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även om symtomen är lindriga.

Samma riktlinjer gäller våra medarbetare.

Vi uppmanar alla gäster att undvika trängsel

I receptionen/Sjöcaféet är antalet samtida gäster begränsat till två, och antalet gäster i bastu och omklädningsrum är begränsat till fem personer på dam- respektive herrsidan.

Vi är stolta över våra tränande seniorer

Folkhälsomyndigheten har nyligen uppmanat alla som är över 70 år att begränsa sina nära kontakter m ed andra, för att inte riskera smittas av det nya coronaviruset.

Vi har många seniorer som brukar träna och basta hos oss, vilket vi är mycket glada för. Vi tycker ni är fina förebilder som visar att man kan fortsätta att hålla sig aktiv!

Du som är över 70 år har nu möjlighet att pausa ditt årskort, eller förlänga sistadatum för ditt klippkort, hos oss även utan läkarintyg.

Kontakta oss i receptionen eller via mejl till info@hellasgarden.se

Riktlinjer för allmänna sammankomster

Regeringen har fattat beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 50 personer.

Med allmän sammankomst menas till exempel demonstrationer, föreläsningar, konferenser, teaterföreställningar, konserter och liknande.

Med offentlig tillställning menas till exempel tävlingar och uppvisningar inom idrott, danstillställningar, tivolinöjen, marknader och mässor.

Sim- och idrottshallar för föreningsidrott, spontanidrott och motion omfattas inte av förbudet.

För frågor om vad som gäller föreningsverksamheter och evenemang, hänvisar vi till ansvarig förening eller arrangör.

Vi fortsätter att följa utvecklingen och anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens och Stockholms stads centrala riktlinjer och rekommendationer.

Hellasgården följer händelseutvecklingen med anledning av coronaviruset, främst via FolkhälsomyndighetenStockholms stad och Nacka kommun. Vi har även kontakt med Svenska turistföreningen med anledning av vår övernattningsverksamhet.

Tvätta händerna hos oss och fika – utomhus

Vi underlättar för dig och andra att tvätta händerna. Toaletten vid receptionen hålls öppen för just handtvätt, tvätta noga med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.

I den mån vi har handsprit så tillhandahåller vi det i omklädningsrum och i receptionen.

Köp gärna fika hos oss, men vänligen, fika i möjligaste mån utomhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *