Prova våra ”hemgjorda” ekologiska smoothies!

 

blabarsmoothie-440

 

Vi gör smoothies på lördagar och söndagar från och med augusti. Alla ingredienser i våra smoothies är ekologiska, fria från gluten och animaliska produkter. Hälsosamt och gott!

 

 

ÅTERFUKTAREN – Kokosvatten, hallon, banan, dadel, kanel
Läskande vitaminkick perfekt för dig som behöver återställa vätskebalansen! Kokosvatten innehåller fem viktiga elektrolyter – kalium, magnesium, kalcium, natrium och fosfor och är dessutom isoton, dvs har samma elektrolytkoncentration som vårt blod – naturens egen sportdryck med andra ord!
Pris 40 kr

 

ÅTERVINNAREN – Blåbär, nässlor, banan, citron
En söt och lite syrlig smoothie med nässlor plockade kring
Hellasgården. Nässlor , eller ”nordens ginseng”, är bland
annat rika på vitamin C, magnesium, klorofyll och järn (hela fem gånger mer än bladspenat!). Tillsammans med blåbären blir det här en rejäl blod-boost fulladdad med antioxidanter!
Pris 40 kr

 

ÅTERBYGGAREN – Mandel, banan, jordnötssmör, raw kakao, dadel
Perfekt för dig som vill ladda med protein efter träning …eller bara unna dig något riktigt gott! Förutom en rad andra närings­ämnen och rekordhög dos antioxidanter bidrar kakaon med serotonin som sägs göra susen för humöret.
Pris 40 kr

 

ÅTERBYGGAREN PLUSS – Återbyggaren med tillsatta skalade hampafrön
Hampafrön är ett lättsmält komplett protein och innehåller alla 20 aminosyrorna. Fröet är även känt för sitt innehåll och goda balans mellan omega-3 och omega-6 samt är rikt på vitamin A och E.
Pris 50 kr

 

Recepten kommer från Elin Rosenblad som är anställd vid Hellasgården sedan juni 2015.