Aufguss-performance - här har du vinterns och vårens program!

Hellasgården har nöjet att under ledning av aufgussmeister Berthold Saar erbjuda en lite lyxigare form av upplevelsebastu på lördagskvällarna. Under dessa aufguss-föreställningar få du en lite mysigare bastumiljö med stearinljus, bakgrundsmusik, suverän handuksteknik och ett brett urval med lyxiga dofter.
Alla dessa arombastu-evenemang utom Kvinnodagsbastu är i mixad miljö, det vill säga öppna både för damer och herrar att basta gemensamt.

 

Insläpp till dessa kvällar påbörjas 18.30 (det är ingen idé att komma tidigare!) och aufguss performance håller sedan på till någonstans mellan 20.00 och 20.30.

 

Reservera plats genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .


Lördag den 17 januari

Nordens kall (is-bastu) 

En aufguss-performance där doftpreparerad is bokstavligen smälter bort på de heta lavastenarna. Dofter som Lappland, nordisk gran och tall samt friska sköna vindar på alla håll och kanter.

 

Lördag den 24 januari

En resa genom dofternas landskap

En sinnesresa med en doftbukett bestående av 12 liknande oljor. Varje påhällning är en ny doft. Vindarna är mjuka och behagliga för att låta luktsinnet fritt vandra genom de olika dofterna.

 

Lördag den 31 januari

Kosmos

Upplev ljud och ljusspel med de blandade kosmiska vindarna i universums svarta hål på Hellasgårdens bastu. Dina sinnen får en trygg tur- och returresa till jordens närorbit.

 

Lördag den 7 februari

Hola Mexico! (aufguss med salt peeling)

En sinnesresa till en värld fylld med latinamerikansk musik och temperamentfulla varma vindar. Skrubbning med salt och citron-peeling.

 

Lördag den 21 februari

Getens år (aufguss med salt-peeling)

Sinnenas resa till Kina där vi tillsammans firar Getens år. I takt med karakteristisk kinamusik framkallas de varma asiatiska vindarna. Skrubbning med salt.

 

Lördag den 28 februari

Via Estland!

Är en aufgussperformance där vi erbjuder sinnena en kulturresa till Sveriges grannland Estland. Sköna varma vindarna drar er genom en historisk tillbakablick om estnisk kultur, historia och nytid.

 

Lördag den 7 mars

Kvinnodagsbastu

För att fira den internationella kvinnodagen är denna aufguss-performance bara för kvinnor. En hyllning för kvinnan i form av mjuka vindar, sköna dofter och salt/olja-skrubbning.

 

Lördag den 14 mars

Kafferost

En aufguss-performance med kaffe som tema. Badgästerna får skrubba sig med malt kaffe som är upppiggande på alla sätt.

 

Lördag den 21 mars

Vårdagjämningsbastu

En upplevelsebastu i vårens tecken. Ljuset är tillbaka och även friskheten i luften. En mjuk och avslappnande aufguss med friska dofter, fågelsång och rinnande vatten i bakgrunden.

 

Lördag den 28 mars

Nordens kall

Eb aufguss performance där isen bokstavligen smälter bort på de heta lavastenarna. Dofter som Lappland och nordisk gran, tall samt friska vindar på alla håll och kanter.

 

Lördag den 11 april

Pink Floyd-afton

En aufguss performance inspirerad av världens största rockgrupp och dess tidlösa mästerverk.

 

Lördag 18 april

En resa till saltahavet (aufguss med salt/olja peeling)

En upplevelsebastu som för dina sinnen till det varma salthavet långt borta från vinterkylan hemma. Mjuka sköna havsvindar, ljudet av vågor och hav samt en doftbukett som befriar alla dina sinnen.

 

Lördag 25 april

Aufgussafton med musikfavoriter

En avslappnande Aufgussperformance med nostalgiska musikfavoriter från 70- , 80- och 90-talet.;

 

Lördag 9 maj

Kosmos

Upplev ljud och ljusspel med de blandade kosmiska vindarna i universums svarta hål på Hellasgårdens bastu. Dina sinnen får en trygg tur- och retur- resa till jordens närorbit.

 

Lördag den 23 maj

En resa genom dofternas landskap

En sinnesresa med en doftbukett bestående av 12 liknande oljor. Varje påhällning är en ny doft. Vindarna är mjuka och behagliga för att låta luktsinnet fritt vandra genom de olika dofterna.

 

Lördag den 6 juni

Nationaldagens aufguss

För badgäster som vill fira Svea rikets nationaldag i bastun, i form av aufguss med honungs peeling.

 

Anmälan och betalning: Reservera plats genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .
Priset är 190 kr/person (100 kr för årskortsinnehavare). Betalning sker i kassan vid entrén.

 

Programmet går även att se i vår kalender.