Unna dig ett retreat i september!

(20170717) Unna dig ett retreat den 9 september med breathwalk och meditation. Perfekt för att bevara semesterkänslan lite längre och njuta av en stillsam lördag med fokus på dig själv och ditt välmående.

Du kan läsa mer om retreatet och hur man anmäler sig här.

 

 

Rädda unik myrmark - stoppa bygget av en tredje Nackamast!

(20170714) Nacka kommun har långtgående planer på att uppföra en tredje Nackamast mitt i den unika myrmarken öster om de två befintliga masterna. Gör din röst hörd med ett mejl senast 4 augusti och försvara en utsatt del av en unik grön kil av riksintresse.

 

Läs mer...

Fotbollsgolfbanan är nyklippt och fin!

(20170708) Välkomna ut för en runda fotbollsgolf på våran nyklippta och jättefina bana! Och om ni inte testat minigolfbanan än för säsongen så är den nyrenoverad och redo för att bli spelad på.

Rawcaféet håller öppet varje dag 11-16 där vi serverar ekologiska smoothies, nice cream och olika rawbakverk som vi tillagar själva. Trevlig helg! 

Kaninhoppning vid Hellasgården 30 juli

(20170704) Kaninhoppartävling vid Hellasgården 30 juli. I samband med Stockholm Pride-veckan arrangerar 08 KaninhopparTeam från Älta en färgstark tävling där samtliga cupintänkter går till RFSL Ungdom.

 

Läs mer...

Lär dig crawl - kursstart 20 juli

(20170727) Under en kunnig simmares ledning har du chansen att lära dig crawl. 

Läs mer...

Veckans orienteringsbana besöker udden på andra sidan sjön...

(20170627) Veckans orienteringsbana ännu en gång i det fina området nordost om masterna. Enklare banan mellanlandar på udden på Kältorpssjöns norra strand. Vi har även Naturpasset och Friska Nacka. Läs mer om orientering här!

Trevlig midsommar önskar Hellasgårdens personal!

(20170624) Vi hoppas att ni fått en trevlig midsommarafton och fortsätter att ha en fin midsommarhelg!

Läs mer...

Snabba och uthålliga pensionärer först på nya bangolfen!

(20170621) Två erfarna och välmeriterade maratonlöpare var först ut när "nya" bangolfen invigdes. Ivar Moline och Ulf Johansson har sprungit 47 respektive 77 maraton och på tider som skulle räckt till att bli svensk mästare i år. Här berättar de om nya banorna och hur man gör för att bli så snabb och uthållig som löpare. 

Läs mer...

Irina segrade i Amazing Trail

(20170621) Irina Nyberg segrade i damklassen i ännu en lyckad upplaga av Amazing Trail vid Hellasgården. Se resultat och läs mer om loppet på arrangörens hemsida!

Hellasgårdens motionsspår bland de bästa i Sverige

(20170616) Natur, framkomlighet, variation och ett stort utbud vid anläggningen bidrog till att Hellasgårdens motionsspår kom på elfte plats efter att spår i landets 290 kommuner testats. Läs nyhetsartikel i Mitti.se.

Veckans bana med klassiska stiftklämmor och gps-tjänsten Livelox

(20170613) Den enklare varianten av veckans bana går denna gång bort mot Sicklasjön nordost om Hästhagen. Kontrollerna har denna gång klassiska stiftklämmor. Som alltid finns våra orienteringsbanor i gps-tjänsten Livelox. Hos oss kan du även köpa Naturpasset och Friska Nacka. Läs mer här!

Nyklippt fotbollsgolfbana och nice cream!

(20170602) Fotbollsgolfbanan är nyklippt och mycket fin - välkomna ut för en runda! Sommarcaféet håller också öppet och serverar nice cream (Glass gjord på enbart fryst frukt!), smoothies och snickerskaka som är fri från socker och annat onödigt. 

Björnturen - en vandring med vilopaus hos oss!

(20170524) Den 10 – 11 juni är det återigen dags för Björnturen, ett uppskattat vandringsevent. Under två dagar vandrar du tillsammans med andra natur- och friluftsintresserade i vacker sörmländsk natur med övernattning intill Hellasgården. Läs mer och anmäl dig här!

Orienteringsbana runt sjön med fina utsiktsplatser!

(20170519) Veckans orienteringsbana går i en slinga runt Källtorpssjön, som gjord för motionären, vandringen med barnen eller den äventyrliga promenaden. Som vanligt även en mycket svår och krävande banvariant! Läs mer här!

Idag hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili!

(20170515) Idag serverar vi hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili i sjöcaféet som även är fri från animaliska produkter! Välkomna in för en varm skål soppa i det dystra maj vädret. 

Hemlagad potatis- och purjolökssoppa!

(20170508) I sjöcaféet serverar vi idag hemlagad potatis- och purjolökssoppa som även är vegansk. Vi har också kvar raw chokladtårta med jordgubbskräm kvar från helgens öppning av sommarcaféet! 

Veckans orienteringsbana i finfina vårmarker...

(20170502) Veckans bana smyger denna vecka upp i området nordost om Källtorpssjöns östra spets. Finfint, alltså. Läs mer om orientering här!

Valborgshelg - yoga, hemlagad soppa och fotbollsgolf!

(20170428) Under valborgshelgen har vi öppet som vanligt förutom på måndag då vi stänger lite tidigare, 18. Grillen kommer att vara igång 12-15 hela helgen. Den första maj kör vi yoga kl 15. Hemlagade soppan på måndag blir en krämig tomatsoppa med italienska kryddor. 

Välkommen ut till hellasgården under helgen!

En liten solstråle i aprilregnet

(20170425) Snart öppnar vi vårat sommarcafé igen! En liten solstråle att se fram emot i aprilregnet.

Läs mer...

Vårvärmen är äntligen tillbaka!

(20170421) Vårvärmen har äntligen gjort en comeback och Hellasgården erbjuder många olika utomhusaktiviteter att göra med familj och vänner under helgen! Vår populära fotbollsgolf är i fint skick. Ni kan spela kubb, boule och brännboll. Man kan också ta en tur i Källtorpssjön med våra tvåmanskanadensare. Trevlig helg önskar vi från Hellasgården!