Björnturen - en vandring med vilopaus hos oss!

(20170524) Den 10 – 11 juni är det återigen dags för Björnturen, ett uppskattat vandringsevent. Under två dagar vandrar du tillsammans med andra natur- och friluftsintresserade i vacker sörmländsk natur med övernattning intill Hellasgården. Läs mer och anmäl dig här!

Orienteringsbana runt sjön med fina utsiktsplatser!

(20170519) Veckans orienteringsbana går i en slinga runt Källtorpssjön, som gjord för motionären, vandringen med barnen eller den äventyrliga promenaden. Som vanligt även en mycket svår och krävande banvariant! Läs mer här!

Idag hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili!

(20170515) Idag serverar vi hemlagad tomatsoppa med sötpotatis och chili i sjöcaféet som även är fri från animaliska produkter! Välkomna in för en varm skål soppa i det dystra maj vädret. 

Hemlagad potatis- och purjolökssoppa!

(20170508) I sjöcaféet serverar vi idag hemlagad potatis- och purjolökssoppa som även är vegansk. Vi har också kvar raw chokladtårta med jordgubbskräm kvar från helgens öppning av sommarcaféet! 

Veckans orienteringsbana i finfina vårmarker...

(20170502) Veckans bana smyger denna vecka upp i området nordost om Källtorpssjöns östra spets. Finfint, alltså. Läs mer om orientering här!

Valborgshelg - yoga, hemlagad soppa och fotbollsgolf!

(20170428) Under valborgshelgen har vi öppet som vanligt förutom på måndag då vi stänger lite tidigare, 18. Grillen kommer att vara igång 12-15 hela helgen. Den första maj kör vi yoga kl 15. Hemlagade soppan på måndag blir en krämig tomatsoppa med italienska kryddor. 

Välkommen ut till hellasgården under helgen!

En liten solstråle i aprilregnet

(20170425) Snart öppnar vi vårat sommarcafé igen! En liten solstråle att se fram emot i aprilregnet.

Läs mer...

Vårvärmen är äntligen tillbaka!

(20170421) Vårvärmen har äntligen gjort en comeback och Hellasgården erbjuder många olika utomhusaktiviteter att göra med familj och vänner under helgen! Vår populära fotbollsgolf är i fint skick. Ni kan spela kubb, boule och brännboll. Man kan också ta en tur i Källtorpssjön med våra tvåmanskanadensare. Trevlig helg önskar vi från Hellasgården! 

Hemlagad soppa, bastu och yoga!

(20170417) Idag serverar vi turkisk linssoppa med mynta i sjöcafeet, fri från animaliska produkter. Vi kommer även att ha grillen tänd mellan 12-15 idag, ni kan grilla eget som ni tar med er eller köpa hamburgare och korv hos oss! 

Kl 15 så kommer det bli yoga och bastun har öppet till 17.30, välkomna! 

Yoga annandag påsk

(20170411) Sugen på yoga efter påskstressen? Yogan på annandag påsk blir av kl 15 istället för den vanliga tiden eftersom vi stänger tidigare. Den 10 juni har vi även ett halvdagsretreat med yoga och och meditation! 

Nu sparkar vi igång fotbollsgolfen!

(20170410) Grattis alla som nu har påsklov - fotbollsgolfssäsongen är fullt igång! Kom förbi receptionen för en runda.

Öppettider under påsk

(20170408) Under påsklovet har vi öppet som vanligt förutom långfredagen och annandag påsk, se mer under öppettider.  Grillen kommer vara igång på lovet vid fint väder och fotbollsgolfen har nu öppnat! Välkommen till ett toppen lov.

Fånga ett vårtecken och hedra offren

(20170407) Vi hade tänkt bjuda in till en enkel fototävling, men i skrivande stund nås vi av uppgifter om attentatet i centrala Stockholm. Nu ber vi dig istället skicka in din vårbild för att hedra offren, och värna hoppet och tron på allt vi tycker om. Skicka in ditt bidrag till  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  så publicerar vi på Facebook och eller på hemsidan. 

Fyra utsiktsplatser vid vatten

(20170329) Veckans enklare orienteringsbana går mellan fyra utsiktsplatser vid vatten. Lämpar sig för promenad och eller löpning. Som alltid även ett tufft och krävande alternativ. Läs mer här!

Se - och lyssna till - några säkra vårtecken!

(20170327) Isen på sjön försvinner nu i rasande takt, man kan till och med höra hur den ger efter. Kom ut och upplev - och lyssna till - några säkra vårtecken! Som vanligt arombastu och yoga måndagar och onsdagar, lugn afton på torsdagar. Välkommen!

Nybörjarkurs i orientering startar 25 april

(20170315) Nu är det hög tid att anmäla sig till Hellas orienteringsklubbs årliga nybörjarkurs i orientering. Kursen vänder sig i första hand till ungdomar som är nyfikna på idrotten orientering. Läs mer här!

Hemlagad linssoppa med citron, curry och spenat

(20170313) Idag serverar vi hemlagad linssoppa med citron, curry och spenat. Vi har nu stängt skridskouthyrning eftersom isen blivit för mjuk och blir blöt under dagen. För den som fortfarande vill åka eller hyra för att åka någon annanstans, kan man säga till i reception för att få hjälp. Bastun är igång som vanligt och aufguss körs ikväll. Välkommen!

Ännu en skridskohelg väntar!

(20170310) Skridskobanan fortsatt fin och skridskouthyrningen öppen. På eftermiddagen kan det dock bli lite blött på ytan. Däremot har vi nu valt att stänga skiduthyrningen

Vi firar kvinnodagen med vintersport!

(20170308) Isbanan på Källtorpssjön nyplogad nu på förmiddagen och i detta nu gör vi skidspår på sjön parallellt med isbanan. Skridskouthyrningen är öppen och från och med nu öppnar vi även skiduthyrningen!

Isvett med Anders Tysk på TV4

(20170302) Isvett med Anders Tysk. Se TV4-inslaget från Hellasgården här!